Leírás
A szőlőtő egyike a legrégibb műveleti növényeknek. – A legrégibb könyvben, a bibliában, már Noéról mondatik, miszerint a vízözön után az Ararat hegyén „ismét földműveléssel foglalkozott és szőlőt ültetett”. Így hát a szőlőtermelés és borkészítés bibliai korú foglalkozás. A mai ember is előszeretettel ültet szőlőt és élvezi annak nedűjét, a bort. Napjainkban egyre inkább és újra teret nyer a különböző Borrendek és borászok által szervezett bemutatók és borkóstolók „ünnepe”. De ehhez természetesen meg kell ismerni a különböző szőlő- és borfajtákat is, illetve ezek művelését. Jelen könyv még 1897-ben jelent meg, de már akkor igyekezett minden kérdésre megválaszolni, így még ma is kiváló tankönyve a szőlő- és bor kultúrájának.
Paraméterek
EAN | 9786156385406 |
ISBN | 9786156385406 |
Kiadó | Nemzeti Örökség Kiadó |
Kötés | puhakötés ragasztva |
Nyelv | magyar |
Oldalszám | 528 |
Szerző | Molnár István |
Kiadás éve | 2022 |
Gasztro Bookazine: 20 perces air fryer receptek 2025/3
-10%
-399 Ft
116 db raktáron
Damaszt és paprikás csirke - Történetek és receptek Péterfy-Novák Éva és Szentesi Éva tollából
-33%
-1.320 Ft
301 db raktáron
Biri néni szakácskönyve - Az első ismert erdélyi szakácskönyv
-33%
-1.291 Ft
9 db raktáron
A bor, sör, szeszesitalok előállítása és szakszerű kezelése
-33%
-1.291 Ft
11 db raktáron
Legújabb magyar nemzeti szakácskönyv és teljes háziczukrászat
-33%
-1.221 Ft
4 db raktáron
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!