Leírás
A híres New York-i Four Seasons étterem tulajdonosa, Kövi Pál több, mint két évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési szokásait. Gyűjtőútjain barátok, rokonok, irodalmi szerkesztők és erdélyi írók kísérték. Az 1980-ban megjelent Erdélyi lakoma nem egyszerű receptgyűjtemény, lapjain megelevenednek a szász, az örmény, a román, a zsidó és a magyar konyha ételei, népi hagyományai, és a kortárs erdélyi írók tollán keresztül megismerhetjük az egykor oly színes, soknemzetiségű erdélyi világot. A kötet újrakiadásával arra vállalkozunk, hogy újjáélesszük egy letűnt kor hagyományait és ételeit. Mindezt úgy, hogy a ránk hagyott örökséget alapjaiban megőrizve, de a mai kor igényeihez alakítva adjuk tovább.
Paraméterek
EAN | 9786156490032 |
Kiadó | Trubadúr Kiadó |
Nyelv | magyar |
Oldalszám | 386 |
Szerző | Kövi Pál |
Kiadás éve | 2022 |
Budapest Bites - Spicy & Sweet Hungarian Home Cooking
-15%
-1.425 Ft
36 db raktáron
Filmet főzünk - Legendás magyar filmek, ízes történetek
-10%
-900 Ft
29 db raktáron
Szívek szállodája - Gilmore Girls - A hivatalos szakácskönyv
-15%
-1.281 Ft
47 db raktáron
The Witcher hivatalos szakácskönyv - Laktató ételek, finom fogások és kulináris kalandozások a Vaják világában
-10%
-1.100 Ft
107 db raktáron
Nincs olyan, hogy rossz evő - Hogyan tápláld magabiztosan és egészségesen válogatós gyermekedet?
-10%
-790 Ft
Utolsó 2 db raktáron
Utolsó reggeli Párizsban - Kedvenc francia süteményreceptjeim
-15%
-996 Ft
59 db raktáron
Kovászkaland - Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen
-10%
-649 Ft
9 db raktáron
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!