Leírás
A diatétika az a tudomány, amely a szervezetnek oly ételekkel való ellátását célozza, mely azok hibás elváltozásait helyrehozza és karbantartja. A diétás konyhának az a hivatása, hogy a dietétikára szorultakat a javulást előidéző ízletes ételekkel lássa el. Ebben a kérdésben a főszerep a szakácsé. A szakácsnak ugyanolyan beosztása van a dietétikában, mint a gyógyszerésznek. A szakács is orvosi előírásra készíti el a betegnek szükséges gyógyételt, a diétát. Az orvosi tudomány egyébként arra törekszik, hogy ott, ahol ez lehetséges és adva van, a betegeket diétás ételekkel gyógyítsa. A könyv alcíme az alábbiak szerint fogalmaz: "Tanácsadó az összes házilag kezelhető betegségeknél orvosi utasítás szerint alkalmazható diéták elkészítésére."
Paraméterek
EAN | 9786155144493 |
Kiadó | Nemzeti Örökség Kiadó |
Kötés | puhatáblás, ragasztókötött |
Nyelv | magyar |
Oldalszám | 200 |
Szerző | Truxa Frigyes |
Kiadás éve | 2023 |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!